FOTOGRAF - VIDEOGRAF

ALIN STANCU

Mă numesc Alin STANCU, sunt soț, tată, fotograf și videograf.
Pasiunea pentru fotografie și filmare a început în urmă cu mulți ani, când după achiziționarea primelor mele camere, îmi doream să fotografiez sau să filmez situații cât mai inedite, complexe și să imprim o viziune artistică în orice: apusuri, flori, mașini, portrete etc.

aLIN STANCiu - fotograf - video nunti bucuresti

Nu a trecut mult timp până ce am realizat că e ceea ce vreau să fac tot restul vieții, pentru că, inevitabil, pentru mine fiecare proiect este unic în felul lui, mă face să mă simt minunat și cumva trăiesc emoții, care de fiecare dată sunt intense, dar diferite.

Pentru că, oamenii sunt diferiți. Și pentru că vreau să păstrez emoțiile pentru totdeauna, am aprofundat studiile în domeniu, am parcurs tutoriale, am învățat și învăț mereu, dau 100% din ce pot sau știu, pentru că, rezultatele întodeauna trebuie să fie cele mai bune, iar oamenii – fericiți. Și nu, aleg să nu vă înșir o listă cu echipamentele, nu pentru că nu ar fi ce trebuie, ci pentru că sunt elemente care nu ar trebui să intereseze.

Pentru mine, implicarea, dorința de a face totul perfect, calitatea omului, educația lui, sunt cele mai importante lucruri.

Și pentru că noi, oamenii, realizăm întodeauna mult prea târziu, că singurul element pe care nu-l putem controla în viața noastră este TIMPUL, am ales să nu elimin din portofoliu și servicii, fotografia și filmarea evenimentelor private, atât de dragi nouă: botezuri, nunți etc. pentru că fotografia și filmarea de eveniment mă relaxează, îmi place să surprind și să trăiesc și eu emoția momentului și să o transform într-o amintire memorabilă.

Acum, există diferite stiluri, dar eu prefer combinația jurnalistic/cinema. Pentru mine, oamenii sunt actorii vieții și ei merită totul.

Dacă ești în căutarea unui fotograf sau videograf pentru evenimentul important ce se apropie în viața ta, îți stau la dispoziție: fotografie de nuntă, film de nuntă, ședință foto STD (save the date) sau TTD (trash the dress), fotografie de botez, filmare botez, fotografie de maternitate, fotografie de familie, aniversări, onomastici etc.

Călătoresc destul de mult prin țară, scrie-mi, poate sunt chiar în orasul tău și putem discuta detalii despre evenimentul vostru la o cafea. Vreau să ajung să fotografiez sau să filmez cel puțin o nuntă în fiecare oraș din România.

Am fost fotograf sau videograf  în: București, Constanța, Focșani, Târgoviște, Brăila, Mangalia, Galați, Pitești, Craiova, Bușteni, Slobozia, Brașov, Năvodari. Îmi doresc să ajung să fotografiez și filmez nunți și în alte orașe din România, cum ar fi: Mamaia, Alexandria, Călărași, Sibiu, Bârlad, Suceava, Botoșani, Târgu Jiu, Piatra Neamț, Iași, Oradea.

Cum lucrez?

Pentru că sunt întrebat de multe ori: “Veniți dumneavoastră la nuntă?” sau “Fotografiile sunt ale dumneavoastră?” sau “Filmarea e realizată de dumneavoastră?”, trebuie să stiți că fotografiile și filmările sunt făcute de mine. Iar la nunți merg doar eu (de cele mai multe ori cu un asistent), chiar și bolnav am fost acolo.

Cu majoritatea mirilor mei am o ȘEDINȚĂ FOTO (eu îi spun “ de logodnă” sau “Save the date”) și uneori o și filmăm. Toate cuplurile pe care le fotografiez sau filmez au aceeași experiență și emotii ca și voi, e firesc prima oară. Însă aceasta ședință foto/video este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine și de a vă obișnui cu prezența mea și a camerelor.

În ziua nunții veți fi deja obișnuiți cu stilul meu de lucru și nu veți mai fi deranjați de prezența noastră. Locațiile unde mergem să fotografiem / filmăm, le alegem împreună, trebuie să fie un loc care vă reprezintă. Da, la această ședință foto, efectiv ne antrenăm pentru ziua nunții. Ce veți face cu aceste fotografii sau filmări?

Fotografiile le putem folosi pentru invitațiile la nuntă, pot fi puse în albumul foto, le puteți printa, iar filmările vor fi prezente în filmul nunții voastre, evident editate.

În ziua nunții, țin foarte mult să realizăm și PORTRETE DE FAMILIE, evident dacă și voi vi le doriți ca amintire. Avem nevoie doar de câteva minute din timpul vostru și al invitaților, maxim 15 minute. De regulă, folosim locațiile de la starea civilă, biserică sau restaurant.

Pentru noi ziua începe de cele mai multe ori la machiaj, cu sau fară cafea. Apoi de acolo până a doua zi vom fi împreună. Vom face fotografii și/sau vom filma întreaga zi, de asta trebuie să fiți siguri.

Oricine își dorește o nuntă perfectă, însă fiecare eveniment este unic, cu amintiri plăcute, momente dragi vouă, cu ceea ce vă reprezintă și ceea ce vă place și nu se mai poate re-programa. Nu uitați un lucru foarte important:

Este nunta voastră! și vă sfătuiesc să o organizați pornind în primul rând de la aceast lucru.

Păreri

Când îți alegi rochia de mireasă încearcă să ții cont că oboseala acumulată peste zi îți va face umerii să coboare, iar lungimea rochiei ar trebui ajustată tinând cont de acest lucru.

În ziua nunții încercați să delegați cât mai multe lucruri, nu vă aglomerați cu tot felul de lucruri mărunte ce pot fi rezolvate foarte usor și de către rude sau prieteni.

Este cea mai importantă zi pentru voi, ați plănuit-o cu mai mult de un an înainte, zâmbiti și bucurați-vă de ea așa cum v-ați dorit; nimic nu are voie să strice buna-dispoziție.

După primul dans uitați de pantofii cu toc și bucurați-vă de lejeritatea unei perechi de pantofi mai comozi; în acest fel, puteți petrece mult mai mult timp pe ringul de dans.

Lăsați suficient timp între fiecare moment al nunții; între biserică și sesiunea foto, între sesiunea foto și restaurant etc.

Și nu în ultimul rând, alocați-mi cât mai mult timp pentru sesiunea foto / video din ziua nunții.

Aș vrea sa vă mai povestesc multe despre nuntă, dar am putea face asta cel mai bine la o cafea. Scrieți-mi și hai să stabilim o întâlnire.

P.S.: Evident, calificările presupun și diplome care certifică în plus, faptul că sunt pregatit; ultimul studiu, se referă la parcurgerea cursurilor prestigioasei “COLOR GRADING ACADEMY”, cu aplicabilitatea în mai multe programe de editare (Final Cut, Adobe Premiere Pro, Cinema Grade), patronată de nimeni altul decât Denver RIDDLE, cunoscut colorist de la Hollywood, realizator al celebrelor plug-in-uri pentru Final Cut, COLOR FINALE și CINEMA GRADE, dar și “inventatorul” preseturilor de pe Instagram.